Ingredienten:
400 gram komkommer
200 gram zoet/zure augurkblokjes
200 gram zoet/zure cocktailuitjes
180 gram frietsaus 10%
1 eetlepel vers geknipte bieslook bieslook
Bereiding:
Neem een ruime kom of schaal.
Was de komkommer, rasp de helft van de komkommers met een fijne rasp en snij de overgebleven komkommer in dunne schijfjes.
Doe de augurkblokjes, cocktailuitjes en geknipte bieslook erbij en schep dit rustig door elkaar.
Doe vervolgens de frietsaus erbij en schep alles nogmaals rustig om.
Voedingswaarde per 100 gram: | ||||||
Energie Kj | Energie Kcal | Eiwit | Koolhydraat | Vet | Vezels | Water |
398 | 95 | 1,1 | 9,8 | 5,7 | 0,3 | 33 |
De komkommer behoort tot de soort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt.
Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien.
De tegenwoordig gekweekte komkommer heeft alleen maar vrouwelijke bloemen, waar zonder bestuiving of bevruchting de komkommer uit groeit.
Augurken en komkommers worden als groenten verhandeld.
Het betreft de onrijpe nog groene, gele of witte vruchten.
Hetzelfde geldt voor andere soorten in de komkommerfamilie zoals courgette.
Andere vruchten in deze familie zoals pompoen, meloen en kiwano mogen wel rijp worden.
Komkommer bevat vooral water en weinig voedingsstoffen.